Duurzame herbruikbare koffiebekers

Snelle feiten

 1. KeepCup heeft print-, distributie- en assemblagehubs in het VK, de VS en Australië.
 2. In één jaar vermindert de KeepCup, in vergelijking met wegwerpbekers, het storten met minstens 99%. (1)
 3. In één jaar vermindert de KeepCup, in vergelijking met wegwerpbekers, het watergebruik tot 90%. (1)
 4. Er is genoeg plastic in 20 wegwerpbekers en -deksels om een kleine KeepCup te maken.
 5. Er is genoeg plastic in 20 wegwerpbekers en -deksels om een medium KeepCup te maken.
 6. De meeste producten bestaan uit slechts 5% van de grondstoffen en hulpbronnen die worden gebruikt om ze te maken. (3)
 7. De meeste wegwerpbekers zijn bekleed met polyethyleen waardoor ze niet recyclebaar zijn.
 8. Jaarlijks worden wereldwijd meer dan 500 miljard wegwerpbekers geproduceerd. (4)
 9. Elk jaar worden bijna vier miljard bomen (35% van de totale bomen) gebruikt in papierindustrieën over de hele wereld. (6)
 10. Wegwerpbekers die “composteerbaar” zijn, vereisen commerciële compostering om biologisch af te breken.
 11. Meer dan een jaar vermindert het gebruik van een KeepCup de uitstoot van broeikasgassen tot 92% in vergelijking met wegwerpbekers. (1)
 12. KeepCups zijn door onze industriële ontwerpers tot 1.500 keer getest. We schatten dat ze minstens drie jaar zullen duren.
 13. Gemaakt van PP, LDPE en silicone KeepCup heeft een lage belichaamde energie in de productie.
 14. De KeepCup breekt zelfs na 15 keer gebruik, inclusief wassen, in vergelijking met een wegwerpbeker. (2)
 15. Elke minuut worden meer dan een miljoen wegwerpbekers afgedankt om te worden gestort. (4)
 16. KeepCups zijn ontworpen en geproduceerd in Melbourne, Australië.
 17. De helft van het plastic dat tegenwoordig in de wereld wordt gebruikt, is voor eenmalig gebruik voor eenmalig gebruik. (5)
 18. 98 ton middelen worden gebruikt om een ton papier te maken. (3)
 19. Alleen al in de Verenigde Staten worden jaarlijks 58 miljard wegwerpbekers weggegooid, waarvan het merendeel op de vuilstort terechtkomt; dat wil zeggen, 158 wegwerpbekers voor elke Amerikaanse inwoner.
 20. De 500 miljard wegwerpbekers die elk jaar in de wereld worden gebruikt, konden eindeloos rond de aarde rond de aarde cirkelen.
 21. Het gebruik van het wereldpapier is de afgelopen 40 jaar met 400% geëxplodeerd. Nu worden bijna 4 miljard bomen of 35% van de totale bomen die zijn gekapt gebruikt in de papierindustrie op elk continent.
 22. Wereldwijd maken we jaarlijks ongeveer 300 miljoen ton papier door. Het grootste deel van dat papier is gemaakt van pulp van de maagd.
 23. Zeer weinig gerecycleerd papier wordt gebruikt om wegwerpbekers te maken vanwege zorgen over verontreiniging. Omdat de meeste wegwerpbekers zijn bekleed met plastic, is zowel compostering als recycling van wegwerpbekers ongebruikelijk.
 24. Het grootste deel van de papiervoorraad ter wereld, in feite ongeveer 71%, komt nog steeds van afnemende bossen, niet van boomkwekerijen of de prullenbak.
 25. Stedelijk afval is in de loop van de twintigste eeuw vertienvoudigd, van 92 tot 1242 pond zuiver productafval per persoon per jaar. In dit tempo verwijderen we elk jaar ongeveer 14,4 keer ons lichaamsgewicht in afval.
 26. Taiwan gooit jaarlijks 1,5 miljard wegwerpbekers weg. Stortplaatsen hebben aanleiding gegeven tot nieuwe regels voor inrichtingen om kortingen te geven aan alle herbruikbare bekers. Naar verwachting zal het gebruik van wegwerpbekers jaarlijks met 30% verminderen, of 450 miljoen kopjes, waardoor 110.000 bomen worden bespaard en de koolstofemissies met 15.000 metrische ton worden verminderd.
 27. De KeepCup in vergelijking met een papieren beker voor eenmalig gebruik (inclusief koffie) ziet een vermindering van 36-47% van de CO2-uitstoot van broeikasgassen, 64-85% minder gebruik van water, 91-92% minder afval per jaar.

Referenties

– The Eco-Craze, een casestudy Lockrey 2012, Design Principals and Practices Journal
– Hocking M (1994) “Herbruikbare en wegwerpbekers: een evaluatie op basis van energie” * Breakeven wordt berekend met verwijzing naar de levenscyclus van elk product.
www.thestoryofstuff.org
– Jim Hanna www.oneearth.org, april 2012
– Plastic, een giftig liefdesverhaal, Susan Freinkel, 2011
– www.ecology.com/2011/09/10/paper-chase/

 

Lees meer op: https://reusehq.keepcup.com/